Канада і Латвія проведуть навчання українських військових – міністр

Українські військові пройдуть навчання у західних інструкторів
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Канадські та латвійські інструктори почнуть навчати українських військових у Латвії вже наступного тижня. Про це повідомила міністерка оборони Канади Аніта Ананд у Twitter 10 травня.

"Канада і Латвія спільно навчатимуть українських солдатів на латвійській землі з 15 травня. Програма навчання доповнить інші зусилля Канади щодо навчання українських солдатів у Великобританії та Польщі", – ідеться у повідомленні.

Контекст:

У жовтні 2022 року глави МЗС Євросоюзу домовилися створити масштабну місію щодо навчання 15 тис. українських військових. Місія має на меті забезпечити індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку ЗСУ, зокрема Сил територіальної оборони, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, які підтримують проведення навчання.

У лютому 2023 року Боррель заявив, що ЄС у межах місії EUMAM навчатиме вдвічі більше українських військових, ніж планували, 30 тис.

За планами, українські військові та спеціалізований персонал проходитимуть навчання на території ЄС упродовж найближчих двох років.

21 квітня глава європейської дипломатії Жозеп Боррель повідомив, що понад 16 тис. українських військових пройшли навчання у країнах Європейського союзу.