Київську область атакували двома хвилями дронів – голова ОВА

Олексій Кулеба розповів про наслідки атаки на Київську область
Фото: Кулеба Олексій / Facebook
Уранці 17 жовтня Київську область атакували дві хвилі дронів-камікадзе, руйнувань немає. Про це розповів голова Київської обласної (військової) адміністрації Олексій Кулеба в ефірі національного телемарафону, який транслює телеканал "Рада".

"Із 6.30 у нас була повітряна тривога, ППО працювала ефективно. Поки що деталей ми розголошувати не можемо. Але хочу сказати, що у нас немає руйнувань в області, також немає прильотів. Ситуація досить спокійна і стабільна", – сказав він.

Кулеба зазначив, що було дві хвилі атак дронів-камікадзе і це була серйозна атака. Жодних інших засобів атаки по Київській області не застосовували.

"У нас зараз посилена оборона області, створено додаткові засоби, щоб мешканці відчували себе в безпеці", – сказав Кулеба. Водночас ризики обстрілів лишаються, зазначив він.

Контекст:

Уранці 17 жовтня, за тиждень після масованого обстрілу України 10 жовтня, Росія здійснила нову атаку на столицю. Крім того, під ударом РФ уночі й уранці 17 жовтня опинилися Дніпропетровська, Сумська, Одеська області та Запоріжжя.

Атака по Києву відбулася приблизно о 7.00. Було чути два вибухи в Шевченківському районі столиці. Кличко заявив, що внаслідок удару почалася пожежа в нежитловому приміщенні, пошкоджено кілька житлових будинків. За інформацією радника глави МВС Антона Геращенка, пошкоджень зазнав об'єкт інфраструктури біля вокзалу.

Пізніше в Києві почалася друга хвиля вибухів, росіяни влучили по житловому будинку в Шевченківському районі. Унаслідок атаки там загинуло двоє людей.