Кількість поранених унаслідок ракетної атаки на Україну сягнула 130, пошкоджено понад 250 цивільних об'єктів

Усі служби працюють над ліквідацією наслідків масованого обстрілу
Фото: Олексій Кулеба / Telegram

Триває ліквідація наслідків російської атаки на Україну, яка сталася вранці 2 січня. За останніми даними, п'ятеро людей загинули, ще 130 людей дістали поранення, повідомив заступник глави Офісу президента України Олексій Кулеба в Telegram.

Він розповів, що внаслідок атаки пошкоджено понад 250 цивільних об'єктів. У Київській і Харківській областях працюють комісії, які фіксують руйнування. 

У Харківській області ситуація найважча, зазначив Кулеба. Там активно працюють над відновленням опалення в будинках, планують завершити роботи до ранку. У самому Харкові пошкоджено 55 багатоповерхівок. Вибито понад 2 тис. вікон у квартирах і приблизно 700 – у громадських місцях.

У Київській області пошкоджено 11 багатоквартирних і 16 приватних будинків, тимчасово вікна забили фанерою. Найближчими тижнями обласна влада разом із місцевою замінять вибиті двері і скління, пообіцяв Кулеба. Унаслідок обстрілів в області майже 200 тис. абонентів залишилися без електрики, однак електропостачання вже повністю відновили.

У Києві також відновили електропостачання в повному обсязі. До ранку планують відновити теплопостачання у 67 будинках Солом'янського району, зазначив Кулеба.

Окрім того, триває робота в містах, які постраждали від масованої російської атаки 29 грудня. У містах Сміла, Дніпро, Львів, Запоріжжя, Одеса завершують роботу відповідні комісії, людям замінюють вікна. Також влада працює над забезпеченням компенсацій постраждалим, повідомив заступник глави ОП.

Станом на 20.00 підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій і далі гасять пожежі за двома адресами в Подільському районі Києва, повідомила пресслужба ДСНС у Telegram.

Контекст:

Країна-агресор РФ вночі та вранці 2 січня масовано атакувала Україну дронами та ракетами. За даними Повітряних сил ЗСУ, більшість цілей окупанти випустили в напрямку Києва. Вони застосували 35 дронів-камікадзе Shahed і 99 ракет різних типів.

Сили ППО України збили всі БПЛА і 72 ракети, зокрема 10 із 10 "Кинджалів", випущених по Києву, та 62 крилаті ракети, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Він назвав рекордом знищення 10 "Кинджалів" під час однієї російської атаки.

Найбільше руйнувань – у Києві та Харкові, по якому загарбники завдали трьох ударів ракетами "Іскандер-М".