Кількість жертв ракетного удару окупантів по Запоріжжю зросла до 12 осіб – поліція

У Запоріжжі після ракетного удару окупантів під завалами виявляють нових загиблих
Фото: zp.npu.gov.ua

Наразі встановлено інформацію про 12 загиблих унаслідок ракетних ударів російських військ по Запоріжжю 6 жовтня. Іще 12 осіб госпіталізовано до медичних закладів міста, серед них – двоє дітей. Про це повідомляє 7 жовтня пресслужба Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області.

"На місцях влучань продовжують працювати поліцейські, рятувальники та спеціалісти профільних служб", – ідеться в повідомленні.

У сумі протягом минулої доби поліцейські зафіксували дев'ять ударів окупантів по території Запоріжжя, а минулої ночі окупанти вперше завдали удару дронами-камікадзе. Повідомляють, що атаки зазнала житлова, цивільна та критична інфраструктура центру міста.

У поліції додали, що, окрім обласного центру, було також атаковано населені пункти Пологівського району. Зафіксовано обстріл з реактивних систем залпового вогню й артилерії в містах Оріхів, Гуляйполе і прилеглих селах Запорізької області.

"Під вогнем окупантів опинилися приватні та багатоквартирні будинки, автомобілі, магазини, медичні й освітні установи, зупинка громадського транспорту та інші інфраструктурні об'єкти", – ідеться в повідомленні.

Загалом протягом доби поліцейські зареєстрували приблизно 30 повідомлень про руйнування в обласному та районних центрах.

За всіма фактами збройних злочинів країни-агресора співробітники поліції й управління СБУ у Запорізькій області відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Запорізької області.

Обласний центр росіянам окупувати не вдалося, але вони регулярно б'ють ракетами, а також обстрілюють з артилерії населені пункти області.

Уранці 6 жовтня російські загарбники завдали семи ракетних ударів по багатоповерхівках у Запоріжжі із зенітно-ракетного комплексу С-300. Унаслідок влучання у двох житлових будинках сталися руйнування з першого до п'ятого поверху.

Під завалами опинилися люди, попередньо було відомо про сімох загиблих, щонайменше п'ятьох людей вважали зниклими безвісти. Уранці 7 жовтня ДСНС України повідомила про 11 загиблих і 13 госпіталізованих.