"Кинули під деревом. Скотське ставлення". ГУР опублікувало перехоплення розмови пораненого окупанта

Російський окупант поскаржився на ставлення своїх військових до поранених
Фото: EPA
Поранений окупант розповів матері, як і в яких умовах чекає на евакуацію. Перехоплення розмови опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України 19 жовтня.

"Мене зачепило трохи, чекаю на евакуацію. Сказали, тільки о 5.00 приїдуть. Поранило в ногу трохи, лоб зачепили уламки. І в ребро влучило. Уламок, неглибоко. Так, заліпили – і все", – сказав він.

За його словами, уламок витягуватимуть лише у шпиталі, імовірно, у Херсоні – із цього можна дійти висновку, що він перебуває на півдні України.

За словами окупанта, на його окоп коптер скинув гранату, він встиг втекти з окопа, але його зачепило.

"Кинули тут, бл...дь, під деревом. Таке ставлення скотське до поранених. Ну, стане зле – промедол собі прострочений вколю тоді. Ну, просто ні одягу, нічого немає. Що мені тут, замерзати, чи що – пох...й усім", – сказав він.

Контекст:

Російські окупанти зайшли на територію Херсонської області 24 лютого з боку тимчасово окупованого Кримського півострова.

Херсон – єдиний обласний центр України, який загарбникам удалося тимчасово окупувати після початку широкомасштабного вторгнення. Звільнення Херсона президент України Володимир Зеленський називав головною метою ЗСУ на півдні.

В ОК "Південь" 29 серпня повідомили, що на півдні ЗСУ розпочали наступальні дії за багатьма напрямками, зокрема в Херсонській області.

12 жовтня голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич повідомив, що в Херсонській області деокуповано 75 населених пунктів.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім 19 жовтня попередив про ймовірні плани російських загарбників обстріляти тимчасово окупований Херсон, звинувативши в цьому ЗСУ.