"Коли Лиман здавали, усіх повирізали хохлів там". СБУ перехопила розмови окупанта про злочини проти цивільних

У СБУ підкреслили, що слова окупанта, який розповів про вбивства і зґвалтування цивільних у Лимані, задокументовано
Фото: Служба безпеки України / Facebook
Служба безпеки України дістала чергове підтвердження злочинів російських окупантів проти мирних жителів України, ідеться, зокрема, проти населення Лимана Донецької області.

Про це пресцентр СБУ поінформував у Telegram 9 січня.

СБУ оприлюднила аудіозапис перехоплення розмови одного з окупантів, який зізнається, що окупаційний контингент ґвалтував і вбивав цивільних.

"Ми коли Лиман здавали, там усіх повирізали, хохлів ...баних... Ґвалтували, різали їх там, розстрілювали. У Лимані, в Торському всіх просто йшли, розстрілювали. Усіх мужиків, хто молодший, забирали до себе туди, а баб, ось цих молодих, усіх ...бали, різали їх, розстрілювали", – заявив він, відповідаючи на запитання, чи є "дівки" там, де він перебуває.

У СБУ наголосили, що розмову цього росіянина задокументували і вона стане "ще одним доказом у Гаазі для тих загарбників, кому вдасться вижити на цій війні".

"Армія РФ – це воєнні злочинці й маніяки, що насолоджуються знущанням над мирним населенням тимчасово окупованих територій. [...] Слідчі СБУ працюють над тим, щоб рашисти дістали максимальне покарання за кожен свій злочин. Усього за фактами порушення законів і звичаїв війни з боку армії Росії Служба безпеки відкрила понад 21 тис. кримінальних проваджень", – додали автори релізу.

Контекст:

У квітні 2022 року СБУ оприлюднила перехоплення розмови одного з окупантів, на ній жінка закликала чоловіка ґвалтувати українок. "Ти давай, там, українських баб ґвалтуй і мені нічого не кажи. Зрозуміло? Хі-хі... Дозволяю. Тільки захищайся там", говорила вона. Згодом стали відомі імена співрозмовників на записі це Ольга Биковська (у дівоцтві Пінясова) і Роман Биковський. У грудні СБУ оголосила Биковську у розшук.