Кулеба закликав Ritter Sport покинути Росію. Компанія пообіцяла віддавати весь прибуток із РФ на благодійність

У Ritter Sport заявили, що відповідають перед своїми співробітниками, а РФ найважливіший ринок збуту марки після Німеччини
Фото: depositphotos.com
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до компанії Ritter Sport, яка відмовилася йти з російського ринку, із закликом "зберегти ім'я та прибуток свого бренда". Повідомлення про це він опублікував 30 березня у Twitter.

За словами Кулеби, Ritter Sport відмовляється покинути Росію, посилаючись на можливі "серйозні наслідки" для компанії.

"Однак перебування в Росії загрожує гіршими наслідками, такими як фатальні збитки репутації. Досить спонсорувати воєнні злочини, Ritter Sport. Збережіть ім'я та прибуток вашого бренда", – написав міністр.

Після цього компанія розмістила на своєму сайті заяву, в якій наголосила, що "найрішучіше засуджує жорстоку агресію російської армії в Україні та бажає, щоб її нарешті припинили".

Водночас у компанії заявили, що є "сімейним бізнесом середнього розміру з 1750 співробітниками та виробничими потужностями в Німеччині й Австрії".

"Росія – наш найважливіший ринок збуту після Німеччини. Ми усвідомлюємо ту відповідальність, яку несемо перед нашими співробітниками і їхніми сім'ями та яку ми відчуваємо перед народом України. Почуття відповідальності для нас важливіше за прибуток", – ідеться у повідомленні.

У Ritter Sport підкреслили, що для того, аби забезпечити робочі місця та засоби для існування багатьом сім'ям, які вирощують какао, продовжують постачати шоколад до РФ, але зупинили всі інвестиції в Росію та рекламу на російському ринку. Весь прибуток від поточного бізнесу в Росії, наголосили в компанії, жертвують організаціям, які займаються гуманітарною допомогою.

"Ми розуміємо, що нікого не переконаємо цим. Проте нам важливо відкрито та чесно ділитися з вами своїми мотивами, як ви звикли до цього у Ritter Sport", – додали в компанії.

Контекст:

З початку російського вторгнення в Україну РФ покинули сотні найбільших міжнародних компаній.

Водночас деякі великі мережі продовжують роботу у Росії. Зокрема, припиняти бізнес у РФ відмовилася мережа супермаркетів Auchan та мережа будівельних магазинів Leroy Merlin.