Курахове зазнало чотирьох артобстрілів, загинули люди в Костянтинівці, Парасковіївці й Бахмуті – ОВА

Донецька область наразі під безперервними обстрілами росіян
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
Унаслідок російських обстрілів 28-го і 29 січня загинуло щонайменше п'ятеро жителів Донецької області. Про це повідомив голова ОВА Павло Кириленко в ранковому зведенні про оперативну ситуацію в області.

"Унаслідок учорашнього удару по Костянтинівці загинули три людини, поранено 14. Пошкоджено сім багатоповерхівок, сім гаражів і готель", – написав він.

Одну людину вбито й одну поранено в Бахмуті, пошкоджено багатоповерхівку. Ще одна людина загинула в Парасковіївці. Пошкоджено приватні будинки в Торецьку і дев'ятиповерхівку в Нью-Йорку.

Під періодичними обстрілами – околиці Часовоярської громади, а в самому Часовому Ярі вчора було поранено двох людей, додав Кириленко.

Курахове зазнало чотирьох артобстрілів – пошкоджено сім багатоповерхівок і 10 приватних будинків, будівлі двох медичних закладів. Також росіяни завдали ракетного удару по Костянтинопільському, влучили у сільгосппідприємство. В Авдіївці вночі тривали хаотичні обстріли, інформації про постраждалих не надходило.

Також під російським вогнем залишаються Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Богоявленка, Званівка, Переїзне, Сіверськ, Серебрянка. Там обійшлося без жертв.

Контекст:

Наприкінці серпня 2022 року ЗСУ контролювали 45% території Донецької області. Пізніше стало відомо про звільнення нових територій.

Зараз найінтенсивніші бої тривають, зокрема, в районі Бахмута і Вугледара.

Бахмут, за інформацією ОВА станом на початок січня, зруйновано більше ніж на 60%, Авдіївку "вже фактично знищено повністю", підкреслював Кириленко.