Латвія передала жителям Донбасу 10 тонн гуманітарної допомоги

До гуманітарного вантажу входять санітарні засоби, засоби для дезінфекції, а також одяг та взуття
Фото: mvs.gov.ua
27 січня в Луганську область доставили 25-й гуманітарний вантаж, зібраний у Латвії. Про це УНН повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

10 тонн вантажу привезла делегація з Латвії та військовослужбовці Нацгвардії України. Допомога призначена для жителів Станиці Луганської і прилеглих населених пунктів. До гуманітарного вантажу входять речі першої потреби, санітарні, засоби для дезінфекції, а також одяг та взуття.

"Ми допомагаємо Україні: як міністерство оборони Латвії, так і наш народ. Поступово, крок за кроком ми показуємо, що нам не байдужа доля українців. Ми підтримуємо вас не лише політично, а й гуманітарно", – сказала парламентська секретарка міністерства оборони Латвії Байба Блоднієце.

Вона зазначила, що гуманітарний вантаж збирали не лише латвійці, а й жителі Швеції, Німеччини, Естонії та Литви.

У релізі наголосили, що Латвія бере участь у гуманітарних проєктах, у межах яких збирають допомогу для жителів Донбасу, з 2016 року. За цей час до прифронтових населених пунктів передали понад 450 тонн гуманітарної допомоги.

Контекст:

2014 року, одразу після окупації Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку і російською армією та підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого.

Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти та докази.