"Любив розповідати про "русский мир" і перевозити вагнерівців на фронт". ЗМІ повідомили, що в Мелітополі ліквідували колаборанта Ткача

Колаборанта Ткача ліквідували внаслідок підриву автівки у Мелітополі
Фото: РИА-Мелитополь / Telegram
Унаслідок підриву автомобіля у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області ліквідовано колаборанта Івана Ткача, повідомляє 14 березня місцеве видання "РІА Мелітополь" із посиланням на джерела у Службі безпеки України.

За даними видання, Ткач співпрацював з окупантами і "керував" муніципальним транспортом міста.

"Джерела в СБУ повідомляють деталі про "бавовну". Кажуть, колаборант дуже любив розповідати про "русский мир" і перевозити вагнерівців на фронт. Тож і отримав сам "квиток в один кінець", судячи з усього, від СБУ", – ідеться у повідомленні.

У "РІА Мелітополь" додали, що Ткач володів однією з найбільших приватних транспортних компаній Мелітополя й "тісно спілкувався з рашистами". Після приходу окупантів його призначили "директором" муніципального підприємства "Городской транспорт" незаконної військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

"Представник" окупаційної адміністрації Володимир Рогов підтвердив у Telegram, що Ткач був власником підірваного автомобіля й помер у лікарні від поранень.

Про гучний вибух у Мелітополі 14 березня раніше повідомляв мер міста Іван Федоров. Було відомо, що після вибуху горів автомобіль, інформація про ймовірних жертв вибуху на той момент була невідома.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області й проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.

Український блогер Олексій Арестович, який до січня 2023 року був радником Офісу президента, в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" припустив, що у разі отримання необхідної західної зброї ЗСУ насамперед сконцентруються на деокупації Мелітополя.