Тука: У Криму й на Донбасі не залишилося підприємств, які б працювали в українському законодавчому полі

Тука: Ми не можемо перевозити вугілля з тих шахт, які не працюють у законодавчому полі України
Фото: Георгій Тука / Facebook

Рішення Ради нацбезпеки й оборони про припинення транспортного сполучення з тимчасово окупованими територіями було несподіваним для західних партнерів України, зазначив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Наразі на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і в анексованому Криму немає підприємств, які працюють за українським законодавством. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі каналу NewsOne.

"Наразі як у Криму, так і на неконтрольованій території не залишилося жодного підприємства, яке б працювало в українському законодавчому полі. Тому ні про який товарообіг не може йтися. Ми не можемо перевозити вугілля з тих шахт, які не працюють у законодавчому полі України", – сказав Тука.

Він також зазначив, що рішення Ради нацбезпеки й оборони про припинення транспортного сполучення з тимчасово окупованими територіями було несподіваним для західних партнерів України.

15 березня президент України Петро Порошенко запропонував РНБО ухвалити рішення про тимчасове повне зупинення транспортного сполучення з окупованими територіями Донецької та Луганської областей, за винятком гуманітарних вантажів.

Цю ініціативу підтримала РНБО, яка доручила правоохоронцям невідкладно припинити переміщення вантажів залізничними та автомобільними шляхами.

Рішення про перекриття сполучення з окупованими територіями Донецької та Луганської областей не стосується громадян та їхнього особистого майна, уточнив голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.