Львівська, Сумська, Полтавська та Харківська області залишаються без електроенергії через влучення в об'єкти критичної інфраструктури – ДСНС

Наслідки атак ліквідовує понад 1 тис. рятувальників
Фото: ДСНС України / Facebook
Після масованих ракетних ударів Росії по об'єктах критичної інфраструктури знеструмлено 4 області України. Про це в ефірі національного телемарафону, який транслює "1+1", повідомив речник Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

За його словами, влучення в цивільні об'єкти та структури життєзабезпечення сталося у восьми областях країни. За попередніми даними ДСНС, загинуло восьмеро людей, 36 поранено.

Пошкодження електромереж призвели до знеструмлення чотирьох областей – Львівської, Полтавської, Сумської та Харківської. Наслідки атак зараз ліквідовує понад 1 тис. рятувальників і 120 одиниць техніки, поінформував спікер.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що місто повністю знеструмлене, немає електроенергії, немає подавання води.

"Ми зупинили метрополітен, евакуювали людей... Зараз метрополітен працює як укриття", – повідомив міський голова.

Контекст:

Уранці 10 жовтня РФ розпочала масований ракетний обстріл українських міст. До цього часу відомо про обстріли Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Одеси, Хмельницького, Житомира, Рівного, Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Кропивницького та Конотопа.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляв, що окупанти випустили по Україні понад 70 ракет, 41 з них вдалося збити українськими засобами протиповітряної оборони.