"Метінвест" Ахметова передав бійцям 51 мобільне укриття зі сталі

Для виготовлення одного укриття бригадам слюсарів та електрогазозварювальників потрібно приблизно 400 годин
Фото: metinvest.media
Українські військовослужбовці на передовій одержали вже 51 мобільне укриття із хвилястої сталі, яке за правильної установки здатне витримати удар 152-міліметрових артилерійських снарядів. Нещодавно п'ять із них вирушили на донецький напрямок, повідомили у пресслужбі групи "Ментінвест", яка виготовляє і безоплатно передає укриття бійцям у межах мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова.

У компанії кажуть, що укриття будуть виготовляти до кінця війни, поки в них буде потреба.

Сталеві бліндажі виготовляють за вдосконаленим проєктом з урахуванням потреб військових. Усередині кожного укриття є ліжка, відсіки для зберігання амуніції і стратегічних речей, буржуйки із сушарками для одягу. Також є підлога, що підіймається: її можна використовувати як сховище. У разі небезпеки можна скористатися аварійним виходом. Конструкцію легко розібрати для транспортування і переміщення на інші позиції.

Для виготовлення одного укриття бригадам слюсарів та електрогазозварювальників потрібно приблизно 400 годин. Собівартість однієї конструкції – приблизно 200 тис. грн, загалом на фронт передали укриттів уже на понад 10 млн грн.

Контекст:

Підприємства СКМ переведено на воєнний режим роботи, вони забезпечують ЗСУ і сили оборони бронею, бронежилетами та інженерними спорудами зі сталі. Також підприємства Ахметова в межах його ініціативи "Сталевий фронт" закуповують для потреб військових дрони, тепловізори, рації та інше обладнання. Із початку війни Фонд Ріната Ахметова, його підприємства і ФК "Шахтар" передали на підтримку ЗСУ й гуманітарну допомогу 3,5 млрд грн.