"Метінвест" розробив броньовані щити для кулеметників та операторів великокаліберної зброї

Оператори великокаліберної зброї отримають броньовані щити від "Сталевого фронту"
Фото: metinvest.media

Українські військові отримають новий вид захисту – броньовані щити, здатні захистити кулеметників та операторів іншої великокаліберної зброї від ураження стрілецькими боєприпасами й уламками. Розробила щити група "Метінвест" у межах мілітарної ініціативи Ріната Ахметова "Сталевий фронт", повідомили у пресслужбі компанії.

Щити виготовляють із загартованих пластин зі сталі 30MnB5. Після термічного оброблення вони набувають балістичної стійкості не нижче за четвертий клас – витримують пряме влучання куль типів ПС, ПП і ЛПС із відстані 10 метрів.

Такі щити встановлюють на поворотну стійку в кузові пікапа, позашляховика й іншої легкової або спеціалізованої техніки. Стійку монтують на міцному підшипнику і кріплять до самої рами автомобіля. Це дає змогу захиснику вести вогонь з обертанням зброї навколо осі. Водночас бронещит закриває його від ворожих пострілів.

Контекст:

Група "Метінвест" також передала для ЗСУ й інших силових структур понад 150 тис. готових бронежилетів. У межах мілітарної ініціативи "Сталевий фронт Ріната Ахметова" бізнеси СКМ передали понад 2 тис. дронів і рацій, 700 авто, пів мільйона літрів пального, понад 40 мобільних укриттів та іншу допомогу. Також "Метінвест" і далі виробляє й передає бійцям печі: доправили вже понад 300 штук.

Загалом у межах ініціативи "Сталевий фронт" підприємства Ахметова передадуть військовослужбовцям 2500 печей. Від початку війни бізнеси СКМ спрямували на допомогу Україні й українцям понад 3,5 млрд грн.