"Ми обов'язково разом відсвяткуємо перемогу". Зеленський польською привітав поляків із Днем Війська Польського

Зеленський сказав, що пишається можливістю від імені України називати поляків друзями, союзниками та братами
Скріншот: Офіс президента України / Facebook
Президент України Володимир Зеленський записав звернення до народу Польщі з нагоди Дня Війська Польського, відео опублікували на сторінці президента України у Facebook 15 серпня.

"Дорогі друзі, союзники та брати! Це честь для лідера будь-якої держави мати можливість саме так звернутися до польського народу. І я пишаюся тим, що таке звернення звучить найбільш обґрунтовано саме від Української держави", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що народи України та Польщі "пройшли великий шлях і нарешті досягли історично найбільшої згоди з головного питання" – питання свободи.

"Тільки разом ми можемо захистити незалежність наших держав на покоління вперед. І ми справді разом – як друзі, союзники та брати. Боремося разом. І обов'язково відсвяткуємо нашу та вашу перемогу в боротьбі за свободу й наше спільне європейське майбутнє, яка відбувається зараз, за нашого життя. Дякую вам за вашу історичну підтримку", – додав він.

Привітання із Днем Війська Польського польською мовою записав також головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Контекст:

Польща послідовно підтримує Україну у її боротьбі проти російської агресії, надаючи військову та гуманітарну допомогу. Президент країни Анджей Дуда 9 червня заявив, що Польща вже передала Україні озброєння на $2 млрд. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Польща посідає друге місце у світі з питань надання допомоги Україні й допомагає тримати фронт.