"Ми шукаємо всі можливі інструменти". Україна проситиме США про "газовий лендліз" – Шмигаль

Американський газ знадобиться Україні для проходження опалювального сезону – Шмигаль
Фото: Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України / Telegram
Кабінет Міністрів України ухвалив звернення до уряду США з проханням надати для України програму "газового лендлізу". Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні Кабміну, фрагмент якого він розмістив у Telegram.

За його словами, це необхідно для стабільного проходження опалювального сезону.

"Підготовка до найскладнішої зими в нашій історії триває, і в цій підготовці ми шукаємо всі можливі інструменти, аби бути готовими до будь-яких сценаріїв", – зазначив Шмигаль.

Глава уряду додав, що підтримка союзників сьогодні – це "один із двох основних стовпів економічної стабільності України". Другим головним елементом прем'єр назвав економіку країни, яка працює.

Контекст:

Для проходження наступного опалювального сезону Україні необхідний запас газу, якого поки немає. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив LB.ua в інтерв'ю, яке було опубліковано 3 липня. "На сьогодні у сховищах є 10 млрд м&³3;. Поставлено завдання Міністерству енергетики та НАК "Нафтогаз" закачати 19 млрд м&³3; до початку опалювального сезону", – сказав він.

7 червня в Україні створили штаб із підготовки до опалювального сезону під час воєнного стану, повідомляла пресслужба уряду. Цей опалювальний сезон влада назвала "найскладнішим в історії".