Міністр оборони Італії повідомив, що до нового пакету допомоги Україні, ймовірно, входитиме зброя для захисту від ракетних атак РФ

Міністр не повідомив подробиць нового пакету допомоги для України
Фото: EPA
До нового пакету військової допомоги Італії для України, ймовірно, входитиме "зброя захисту від російських ракетних атак". Про це заявив міністр оборони Італії Ґвідо Крозетто в ефірі CNN 1 лютого.

Він зазначив, що Італія віддана виконанню запитів України на постачання зброї для зміцнення своєї оборони. Водночас повідомити подробиці міністр відмовився.

Крозетто також сказав, що будь-яке рішення щодо систем ППО ухвалюватимуть спільно з Парижем.

У пресслужбі міноборони Італії повідомили, що країна працює над шостим пакетом військової допомоги для України.

Контекст:

Італія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Вона надає військову допомогу Україні, але списків постачання не публікує. У жовтні 2022 року повідомляли про виділення Україні п'ятого пакету військової допомоги.

За підсумками виборів, що відбулися 25 вересня, наприкінці жовтня в Італії змінився уряд. Прем'єр-міністерка Джорджа Мелоні після вступу на посаду прем'єра підтримує Україну і виступає за продовження постачання їй військової допомоги.

Мелоні анонсувала свій візит до Києва до 24 лютого 2023 року – річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Вона заявила, що Італія готова стати гарантом імовірної мирної угоди між Україною та Росією.