Міністр оборони США заявив, що Росія навмисне жорстоко б'є по цивільних об'єктах

За словами Остіна, сусіди Росії ставляться до її імперської агресії з дедалі більшою тривогою

Фото: EPA
Міністр оборони США Ллойд Остін 3 грудня звинуватив Росію в "навмисній жорстокості" у війні в Україні. Про це він сказав на Форумі національної оборони Рейгана, його цитує пресслужба Пентагону.

"З навмисною жорстокістю Росія ставить під приціл мирних жителів і цивільні цілі. Російські сили вбили тисячі українських громадян, хоча ще мільйони втекли. Напади російських військ призвели до загибелі дітей, руйнування шкіл і лікарень", – зазначив він.

Тому, за словами Остіна, сусіди Росії ставляться до її імперської агресії з дедалі більшою тривогою.

"І обрана [президентом РФ Володимиром] Путіним війна дала всім жителям Землі уявлення про світ тиранії й безладу, у якому ніхто не хотів би жити. А напад Росії на свого мирного сусіда продемонстрував кожній країні на Землі небезпеку безладу", – наголосив глава Пентагону.

Він також додав, що російське вторгнення не є результатом розширення НАТО. За його словами, агресія РФ стала причиною розширення НАТО.

"Росії не провокували. Росії нічого не загрожувало. Росія не зазнавала нападу. Натомість одна людина вибрала війну", – зазначив Остін.

Контекст:

Росія від початку війни заявляла, що атакує лише військові об'єкти в Україні. Однак під удари російських військових регулярно потрапляли школи, університети, дитсадки, лікарні й інші об'єкти цивільної інфраструктури.

Від початку жовтня російські окупанти активно атакують об'єкти інфраструктури по всій Україні. Через це у країні почали вводити тимчасові вимкнення світла.