Міністр оборони Великобританії заявив, що Лондон і далі допомагатиме Україні й заохочуватиме до цього всіх союзників

Полторак і Вільямсон зустрілися 14 лютого в Брюсселі
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон запевнив свого українського колегу Степана Полторака, що діалог між країнами на двосторонньому рівні триватиме.

Великобританія і далі допомагатиме Україні й заохочуватиме до цього всіх союзників, сказав міністр оборони Британії Гевін Вільямсон 14 лютого в Брюсселі на зустрічі зі своїм українським колегою Степаном Полтораком, повідомила прес-служба Міноборони України.

Вільямсон запевнив, що діалог між країнами на двосторонньому рівні триватиме.

За словами Полторака, сторони обговорили реформу українського оборонного відомства, яка відбувається за підтримки НАТО. Він додав, що прискорений вступ України в Альянс відповідає фундаментальним національним інтересам країни.

"Україні потрібно рухатися вперед, і ми робимо важливі кроки до того, щоб стати повноцінним членом Альянсу. Для цього є непохитне прагнення українського народу та тверда політична воля", – заявив він.

Україна активізувала співпрацю з НАТО у 2014 році на тлі анексії Криму Росією і початку російської агресії на Донбасі. Наприкінці 2014-го Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає відмову України від політики “позаблоковості“.

9 березня 2018 року у НАТО повідомили, що визнають за Україною статус країни-аспіранта – кандидата на членство в Альянсі.

8 січня 2019 року представник України в Альянсі Вадим Пристайко заявив, що Україна може стати членом НАТО після Македонії. На думку міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, вступити в НАТО Україні буде простіше, ніж у Євросоюз.

7 лютого Верховна Рада закріпила в Конституції курс на членство України в Євросоюзі і НАТО.