Міноборони РФ повідомило про нібито знищення трьох безпілотних катерів, які атакували єдиний розвідувальний корабель Чорноморського флоту

"Иван Хурс" 2018 року взяли до складу ВМФ РФ
Фото: Минобороны России / Facebook
Міноборони країни-агресора РФ поінформувало про атаку безпілотних катерів на розвідувальний корабель "Иван Хурс" Чорноморського флоту Росії о 5.30 24 травня.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому в Telegram оборонного відомства.

Російська сторона звинуватила ЗСУ в атаці на корабель, який був "у виключній економічній зоні Турецької Республіки".

"Усі катери противника знищені вогнем зі штатного озброєння російського корабля за 140 км на північний схід від протоки Босфор, – ідеться в повідомленні. – Корабель "Иван Хурс" Чорноморського флоту й далі виконує поставлені завдання".

Російське міноборони також оприлюднило в Telegram кадри нібито знищення трьох безпілотних катерів.

Скріншот: Минобороны России / Telegram

Скріншот: Минобороны России / Telegram

"Иван Хурс", який 2018 року взяли до складу ВМФ РФ (церемонія спуску на воду відбулася 2017 року), є єдиним таким кораблем у Чорноморському флоті РФ, а також одним із двох кораблів проєкту 18280, зазначило Defense Express.

За інформацією видання, "Иван Хурс" обладнано різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв'язку для забезпечення управління флотом.

"Декларується, що корабель призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується", – ідеться в матеріалі.

Екіпаж корабля становить 120 осіб, наголосило Defense Express.

Дальність району, де приблизно атакували "Иван Хурс", від контрольованої території України становить понад 400 км, резюмувало видання.

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 24 травня, сили оборони України від початку повномасштабного вторгнення РФ торік у лютому потопили 18 кораблів і катерів російських окупантів, зокрема флагман російського Чорноморського флоту крейсер "Москва".