Минулої доби окупанти завдали п'ятьох ракетних і 27 авіаційних ударів по території України – Генштаб ЗСУ

Протягом доби ворог здійснив 45 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах
Фото: ДСНС України / Telegram

Минулої доби окупанти завдали п'ятьох ракетних і 27 авіаційних ударів по території України. Про це 1 травня у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"РФ і надалі застосовує тактику терору. Минулої доби противник завдав п'ятьох ракетних ударів по містах Краматорськ, Костянтинівка і Павлоград", – ідеться в повідомленні.

Також ворог здійснив 45 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах, унаслідок чого загинули й поранені мирні громадяни.

"Імовірність завдання ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – зазначили в Генштабі.

Контекст:

Країна-агресор Росія від початку повномасштабного вторгнення, з лютого 2022 року, і до кінця лютого 2023 року завдала по Україні майже 5 тис. ракетних і 3,5 тис. авіаційних ударів, а також ще приблизно 1,1 тис. ударів із використанням БПЛА. Після цього були нові атаки.

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів 10 березня, що від початку війни під час масованих атак РФ випустила по Україні 821 балістичну і крилату ракету.

У ніч проти 1 травня по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Влада повідомила про загрозу ракетного удару, у деяких регіонах працювали сили ППО.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний уранці 1 травня повідомив, що вночі російські окупанти випустили по території України 18 крилатих ракет, 15 із них сили ППО України знищили.