"ГорДрон". Гордон передав ЗСУ 18 безпілотників DJI Mavic 3. Загалом планує закупити 100

Гордон розповів, що передає дрони конкретним бригадам, про потреби яких повідомляє куратор від Генштабу ЗСУ
Фото: Олег Ляшко / Twitter
Український журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон розповів, що передав силам оборони України вже 18 безпілотників DJI Mavic 3.

"Ще п'ять дронів передано конкретним бригадам ЗСУ. Разом 18, а зібрано вже грошей на 23", – написав він в Instagram 24 квітня.

Він подякував підписникам YouTube-каналів "В гостях у Гордона" і "Дмитрий Гордон", які донатили на ці дрони, а також покупцям його мерча в магазині Gordon Shop (частина грошей від продажів теж іде на БПЛА).

"Так переможемо! Слава Україні!" – написав журналіст.

Під час YouTube-стриму з ведучим Василем Головановим 23 квітня Гордон розповів, чому вирішив закуповувати для сил оборони саме дрони.

"Ми свого часу поцікавилися у вищого керівництва українських Збройних сил, що ми можемо гарного зробити для наших хлопців, і нам сказали: "Потрібні розвідувальні дрони DJI Mavic 3 Fly More Combo. Вони нас цікавлять найбільше зараз". І ми зробили цілу програму закупівлі дронів для конкретних бригад. Конкретних – це дуже важливо. Ми купуємо дрони в магазинах і передаємо їх конкретним бригадам, тому що у нас є куратор від Генштабу, він нам розписує, кому передавати", – розповів журналіст.

Гордон повідомив, що він мріє передати ЗСУ 100 дронів.

"Я впевнений, що ми до цього прийдемо – до 100 дронів для Збройних сил України, – сказав журналіст. Кілька дронів я придбав за свій кошт, плюс пожертви від наших глядачів і гроші від продажів у магазині мого мерча Gordon Shop".

Усіх, хто хоче долучитися до купівлі дронів для ЗСУ, Гордон закликав переказувати гроші на спеціально відкриту для цього банку Monobank.

"Коли говорять: "Я збираю для ЗСУ – я все... Я не знаю, куди йдуть ці гроші. Куди йдуть ці гроші [з банки] – я знаю. Тому, будь ласка, долучайтеся до нашої програми. Наші глядачі називають її "ГорДрон", – розповів журналіст.

На сайті Gordon Shop опубліковано акти приймання-передавання дронів військовими частинами і подяки від командирів частин, які їх уже отримали. Решту актів опублікують найближчим часом.