Митний безвіз для ЗСУ. Міноборони переходить до натовського стандарту переміщення військової техніки через кордон

Затверджена Кабміном "форма 302" замінює митну декларацію для військових вантажів – МО
Фото: Міністерство оборони України / Telegram

Переміщення зброї та військової техніки через державний кордон України відбуватиметься за такою самою процедурою, як у країнах Євросоюзу і державах – учасницях НАТО. Про це Міністерство оборони України повідомило 23 листопада в Telegram.

За його даними, режим військового "митного безвізу" для Збройних сил України, запропонований Міноборони, підтримали Кабінет Міністрів України, Міністерство фінансів і Державна митна служба країни.

Для наближення до стандартів НАТО уряд затвердив документ під назвою "форма 302", розповіли в МО. Його будуть використовувати для декларування військової техніки та інших товарів підрозділів ЗС України, держав – членів НАТО та ЄС. "Форма 302" замінює митну декларацію і значно заощаджує час, ідеться у повідомленні.

"Це не про формальні зміни у митних процедурах. "Форма 302" – це реальний інструмент, який давно та успішно працює у всіх державах НАТО", – прокоментував новацію заступник міністра оборони Юрій Джигир.

У міністерстві зазначили, що та сама постанова уряду закріплює положення щодо обміну інформацією між Держмитслужбою та Міноборони.