Міжнародний комітет Червоного Хреста відправив на тимчасово окуповані території Донбасу 305 тонн гумдопомоги – Держприкордонслужба України

Вантажівки МКЧХ пройшли через КПВВ "Новотроїцьке"
Фото: dpsu.gov.ua

У вантажівках Міжнародного комітету Червоного Хреста, відправлених на тимчасово окуповані території, були продуктові набори, будівельні матеріали, канцелярське приладдя, оргтехніка та комплектовання, ліки, товари медичного призначення та корм для домашніх тварин, повідомили в Держприкордонслужбі України.

Міжнародний комітет Червоного Хреста 27 березня відправив на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей гуманітарну допомогу. Про це 28 березня повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

"Через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" на виїзд на тимчасово окупованої території України прослідувало 16 вантажівок із гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста загальною вагою 305,2 тонни. Для мешканців Донецької і Луганської областей направлено продуктові набори, будівельні матеріали, канцелярське приладдя, оргтехніку та комплектуючі матеріали, лікарські препарати, товари медичного призначення та корм для домашніх тварин", – повідомили у ДПСУ.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Відтоді урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї почалася операція Об'єднаних сил.

Згідно з прогнозом ООН, понад 3,5 млн жителів сходу України потребуватимуть гуманітарної допомоги у 2019 році.