Міжнародній організації з міграції необхідно у 2017 році $25 млн на допомогу жителям Донбасу

Крім конкретної допомоги у вигляді вугілля, ковдр і предметів гігієни, співробітники МОМ планують надавати гранти та проводити тренінги у сфері зайнятості
Фото: iom.int

Міжнародна організація з міграції розробила програму допомоги жителям сходу України, розраховану на 180 тисяч осіб, які перебувають у скрутному становищі.

Для надання термінової допомоги жителям сходу України Міжнародній організації з міграції (МОМ) у 2017 році необхідно $25 млн, повідомляє прес-служба організації.

Зазначають, що МОМ розробила програму допомоги, розраховану на 180 тис. осіб, які перебувають у тяжкому становищі. Мова йде про жителів сіл на лінії зіткнення, які живуть практично без палива, гарячої води та предметів першої необхідності, повідомили у прес-службі.

Крім конкретної допомоги у вигляді вугілля, ковдр і предметів гігієни, співробітники МОМ планують надавати гранти та проводити тренінги у сфері зайнятості, деяким сім'ям будуть видавати готівку для оплати рахунків за електрику, ціни на яку піднялися, зазначили в організації.

У прес-службі підкреслили, що у МОМ планують також надавати психологічну та соціальну підтримку внутрішньо переміщеним особам і громадам, які їх приймають.

Наголошується, що у Міжнародній організації з міграції стурбовані можливим сплеском торгівлі людьми в Україні. У цьому контексті МОМ має намір організувати "гарячі лінії" для надання інформації людям про заходи щодо захисту своїх прав і безпечні шляхи пошуків роботи.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

У серпні 2016 року в ООН повідомляли, що упродовж конфлікту на сході України загинули 9553 людини, близько двох тисяч із них – мирні жителі.

Президент України Петро Порошенко заявив 22 лютого 2017 року, що з 2014 року в АТО загинули 2608 українських військовослужбовців.