МВС показало перші хвилини після ракетної атаки окупантів на Черкаси. Мер заявив, що розбір завалів триває

Унаслідок ракетної атаки в центрі Черкас пошкоджено будівлю готелю
Фото: EPA

Міністерство внутрішніх справ України оприлюднило в Telegram 21 вересня відео перших хвилин після падіння збитої ракети в Черкасах. 

"На місце події одними із перших прибули екіпажі патрульних, аби допомогти. Інспектори допомагають здійснювати евакуацію й забезпечують охорону місця події. Наразі всі профільні служби продовжують роботу", – зазначили у пресслужбі.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко в коментарі "Радіо Свобода" повідомив, що під завалами пошкодженого готелю ще можуть бути люди.

"Фактично це ринок центральний. Тут немає жодного військового об'єкту. Дякуючи богу, це відбулося до 6.00, тому що о 7.00 тут сотні, а то й тисячі людей, які приходять купувати продукти, купувати речі першої необхідності. [...] Це просто готель, де жили мирні люди. 10 осіб зараз перебувають у 3-й міській лікарні з [травмами] різного ступеня тяжкості, двоє осіб у критичному стані, восьмеро – у стані середньої тяжкості. Але ми не знаємо, що там може бути під завалами. Коли закінчиться ліквідація, ми зможемо з точністю сказати, чи були жертви", – сказав він.

Бондаренко зазначив, що в центрі міста впали не уламки збитої ракети, а її бойова частина. 

Контекст:

Уночі 21 вересня окупанти атакували Київ, Рівне, Хмельницьку область, Львівську область, Харків і Черкаси.  Повітряні сили ЗСУ повідомили, що окупанти вночі 21 вересня випустили по Україні 43 крилаті ракети за кілька хвиль, було збито 36 ракет. Крім того, у Харкові окупанти вдарили ракетами С-300.

У Черкаській області вночі збили чотири ракети. Наймасштабніші наслідки, за даними ОВА, падіння уламків російських ракет спричинило в Черкасах: у центрі міста впала бойова частина ракети, було пошкоджено будівлю готелю.