На багатьох ділянках фронту активізувалися бої – британська розвідка

Сили оборони України готові до операції зі звільнення територій, захоплених Росією, заявляв Зеленський
Фото: EPA
У війни країни-агресора РФ проти України посилилися бойові дії на фронті, зокрема на тих ділянках, які протягом кількох місяців були відносно спокійними. Про це йдеться у звіті міністерства оборони Великобританії з посиланням на розвідку, опублікованому 6 червня у Twitter.

"За останні 48 годин значно активізувалися бої на багатьох ділянках фронту, зокрема на тих, які протягом кількох місяців були відносно спокійними", – ідеться в повідомленні.

Також аналітики зазначили, що ворожнеча між найманцями визнаної у світі злочинною організацією приватної військової компанії "Вагнер" і міністерством оборони РФ "сягнула безпрецедентного рівня".

"[Власник ПВК "Вагнер" Євген] Пригожин уперше заявив, що армія навмисно застосувала смертоносну силу проти підрозділів ПВК "Вагнер". Унаслідок конфлікту ПВК "Вагнер", імовірно, затримала командира бригади російської армії", заявили в розвідці.

У міноборони додали, що більшість сил ПВК "Вагнер" уже виведено з Бахмута Донецької області. Експерти вважають, що наступні тижні стануть головним визначальним чинником, "наскільки "Вагнер" "підкорятиметься" міноборони Росії.


Контекст:

Президент України Володимир Зеленський зазначав, що Україна буде готова розпочати контрнаступ, "щойно отримає зброю, про яку домовилася з партнерами".

23 травня керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що контрнаступ скоро почнеться, необхідний мінімум зброї в України вже є.

3 червня Зеленський заявив, що сили оборони України готові до операції зі звільнення захоплених Росією територій.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 5 червня повідомила, що українські сили оборони на деяких ділянках фронту перейшли до наступальних дій у межах оборонної операції, яка триває.