На Буданова скоїли щонайменше 10 замахів – The Washington Post

Буданов очолив ГУР Міноборони України в серпні 2020 року
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

На життя керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова скоїли щонайменше 10 замахів. Про це йдеться в опублікованому 31 січня інтерв'ю начальника ГУР The Washington Post.

За словами Буданова, його намагалися вбити після того, як у серпні 2016 року в окупованому Криму вбили підполковника ФСБ РФ. Росія звинуватила в цьому "українських диверсантів", серед яких нібито був і Буданов.

В інтерв'ю він не підтвердив і не спростував, чи була така спецоперація і чи брав він у ній участь.

"Усі замахи на моє життя почалися після цього", – наголосив Буданов.

Співрозмовник The Washington Post, наближений до Буданова, заявив, що на начальника ГУР було скоєно щонайменше 10 замахів.

Контекст:

Видання ZN.UA писало, що Буданов керував спецоперацією, яку ГУР Міноборони проводило в анексованому Криму 2016 року. За чотири роки інформацію про операцію та її подробиці російські спецслужби злили через сайт, контрольований бойовиками "ДНР".

4 квітня 2019 року в Голосіївському районі Києва підірвали автомобіль офіцера української розвідки. Агентство LIGA.net повідомляло, що ціллю диверсантів із РФ був Буданов.

Слідство встановило, що злочин організували співробітники спецслужб РФ, а його безпосередніми виконавцями були громадяни Росії з-поміж колишніх правоохоронців. Вони прибули до України, використовуючи підроблені паспорти громадян Киргизстану.

Президент України Володимир Зеленський 5 серпня 2020 року призначив Буданова керівником Головного управління розвідки Міноборони. Він змінив на цій посаді Василя Бурбу.