На Донеччині чоловіка вдруге спіймали за сприяння бойовикам "ДНР"

СБУ вдруге спіймала чоловіка за сприяння бойовикам "ДНР"
Фото: donbass.ua

Чоловік раніше вже підозрювався у співпраці з бойовиками "ДНР", проте був виправданий і звільнений з-під варти, повідомляє прес-служба Донецької обласної прокуратури.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в Донецькій області чоловіка, підозрюваного в інформуванні бойовиків "ДНР" про пересування й місця дислокації бійців антитерористичної операції (АТО), повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Заарештований підозрюється у зборі та передачі членам терористичної організації "ДНР" інформації про пересування, дислокацію військовослужбовців Збройних сил України, інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території Донецької області", – зазначили в прокуратурі.

Цей чоловік раніше вже підозрювався у схожому злочині й був заарештований. Однак у березні 2016 року суд Селидівського міського суду Донецької області виправдав і звільнив його з-під варти.

Зловмисник переховувався від Апеляційного суду Донецької області, який розглядав скаргу прокурора на виправдувальний вирок, і продовжував протиправну діяльність зі сприяння бойовикам "ДНР".

Зараз чоловікові знову повідомлено про підозру в участі у терористичній групі чи терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Суд обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.