У Донецькій області окупанти залучають до своїх лав "гастарбайтерів", а в Луганськ прибули інструктори з БПЛА з Ірану – Генштаб ЗСУ

У Генштабі ЗСУ зазначили, що противник намагається поповнити втрати у живій силі
Фото: ЕРА

У Донецькій області окупанти залучають до своїх лав "гастарбайтерів". Про це у Facebook 17 лютого повідомив Генштаб Збройних сил України.

"Щоб поповнювати втрати в живій силі, противник різними способами заманює до лав російських окупаційних військ різні категорії суспільства, зокрема так званих гастарбайтерів. Так, нещодавно нашим захисникам, які тримають оборону у Волноваському районі Донецької області, здався в полон один із таких заробітчан", – ідеться в повідомленні.

Окрім цього, у Генштабі повідомили, що в тимчасово окупований Луганськ нещодавно прибула чергова група інструкторів з Ірану, яка навчатиме російських військових використання ударних безпілотних літальних комплексів.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають цієї зими на Донбасі.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення Росії українські військові знищили вже приблизно 141 260 російських окупантів.