У Харківській області деокупували понад 40 населених пунктів – Синєгубов

Синєгубов (на фото він із військовими у Балаклії): Ми можемо говорити приблизно про 40 звільнених населених пунктів, але насправді їх набагато більше
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram
У Харківській області українські захисники досягли "певного успіху", про який можна оприлюднити дуже обмежену інформацію. Про це йдеться в інтерв'ю проєкту "Думка", опублікованому 11 вересня.

Розмову записували 10 вересня.

За словами Синєгубова, цей успіх обнадіює.

"У нас звільнена значна частина наших територій Чугуївського району, Куп’янського і Балаклійського районів. Наші підрозділи зайшли до Куп'янська, триває звільнення населених пунктів Ізюмського району", – зазначив він.

Синєгубов сказав, що кількість населених пунктів, деокупованих у Харківській області на початку вересня, обчислюють десятками.

"На сьогодні ми можемо говорити приблизно про 40, але  насправді їх значно більше, ми просто цю цифру проголошувати не можемо, враховуючи інтереси військової операції наших Збройних сил, яка наразі триває. А загалом на півночі, північно-східному напрямку наші Збройній сили свої позиції тримають. Їх постійно намагається атакувати ворог, намагається прорвати. Атакує з усіх видів озброєння", – додав він.

Контекст:

За період 1–8 вересня ЗСУ звільнили понад 1 тис. км&³2; території України, повідомляв президент України Володимир Зеленський. 11 вересня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував, що з початку вересня захисники повернули під контроль України вже понад 3 тис. км&³2; території, яка була під окупацією.

У Харківській області протягом останніх днів ЗСУ взяли під контроль десятки населених пунктів, зокрема, звільнено Балаклію, де до початку повномасштабного вторгнення РФ проживало майже 27 тис. людей. 11 вересня Генштаб ЗСУ поінформував, що українські підрозділи зайшли в Куп'янськ, триває звільнення населених пунктів Куп'янського й Ізюмського районів.