У Херсонській області двоє загиблих, троє поранених, понад 60 обстрілів упродовж доби – ОВА

Росіяни випустили по регіону 247 снарядів із важкої артилерії, безпілотників та авіації
Фото: Прокудін Олександр - Офіційна сторінка / Telegram (архів)
Минулої доби, 20 квітня, росіяни десятки разів обстріляли Херсонську область із різних видів озброєння. Про це повідомив у Telegram голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"За минулу добу противник здійснив 63 обстріли, випустивши 247 снарядів із важкої артилерії, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв чотири рази", – написав він.

За його словами, ворог поцілив у житлові квартали населених пунктів області.

Унаслідок російських обстрілів двоє мирних жителів загинули, троє осіб дістали поранення.

Також Прокудін повідомив, що з деокупованої території області евакуювали 52 особи.

Контекст:

Херсон і практично всю Херсонську область російські окупанти захопили на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у лютому – березні 2022 року. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.

Після цього росіяни почали системно обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону. Прокудін зазначав, що окупанти хаотично обстрілюють усі райони Херсона, де живуть люди, хоча там немає ані військової техніки, ані військових.

Лівобережна частина Херсонської області залишається під російською окупацією. На захоплених територіях, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти чинять тиск на місцеве населення й обмежують його права, а також селять у житло українців російських військових.