У Херсонській області окупанти знищили понад 200 га урожаю за добу

Збитки від пожеж сягнули понад 3 млн грн
Фото: depositphotos.com

За добу 26 липня в Херсонській області внаслідок обстрілів російськими військами знищено понад 200 га урожаю, що становить понад 3 млн грн збитків. Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

За даними поліції, російсько-окупаційні війська обстріляли поле озимого ячменю неподалік села Чорнобаївка. Унаслідок влучання снарядів загорілося майже 200 га посівів, тому врожай знищено. Матеріальна шкода становить понад 2,6 млн грн.

Також займання посівів ячменю сталося поблизу села Преображенка через артилерійські обстріли російськими військами. У поліції кажуть, що вигоріла половина площі поля, а матеріальні збитки становлять понад 600 тис. грн.

Контекст:

Російські окупанти зайшли на територію Херсонської області 24 лютого із боку тимчасово окупованого Криму. Херсон – єдиний обласний центр, який їм удалося захопити.

РФ налаштована на довгострокову окупацію Херсонської області, припускає британська розвідка.

Уже після окупації у низці населених пунктів Херсонської області відбувалися проукраїнські мітинги, зокрема у Херсоні, Каховці, Генічеську та Новій Каховці. 9 березня російські окупанти через спротив жителів Херсона ввели в регіон підрозділи Росгвардії, які затримують протестувальників.

6 травня постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева заявила, що на окупованій території Херсонської області російські військові діють за сценарієм, аналогічним захопленню Криму у 2014 році, і "у підвалах" окупанти тримають приблизно 500 осіб, їх катують.