На окуповану частину Донецької та Луганської областей доправили понад 37 тонн гуманітарного вантажу

Вантажівки перетнули КПВВ "Новотроїцьке" в Донецькій області
Фото: minre.gov.ua
22 вересня на окуповані Росією території Донецької та Луганської областей три вантажівки доправили гуманітарну допомогу вагою 37,2 тонни.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Допомогу передали держави – члени Женевської конвенції, які роблять внески у глобальний бюджет Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Вантажівки з гуманітарною допомогою перетнули контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" в Донецькій області.

Контекст:

Відразу після анексії Криму у 2014 році Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази. За даними ООН, за час конфлікту загинуло щонайменше 13 тис. осіб.

Згідно з даними ООН станом на 18 серпня 2021 року, критичні гуманітарні потреби має 3,4 млн жителів Луганської та Донецької областей з обох боків лінії розмежування.

Цього року гуманітарні установи системи ООН планують підтримати 1,9 млн жителів Донбасу серед найбільш уразливих верств з обох боків лінії розмежування.