На тимчасово окуповані території Донбасу прибуло приблизно 120 кадрових офіцерів РФ – розвідка

Розвідка: На Донбас прибули російські військові
Фото: EPA

Російські військові, які прибули в Україну, обіймають командні посади в терористичних угрупованнях "ДНР" і "ЛНР", зазначив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

На тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей прибуло приблизно 120 кадрових російських офіцерів. Про це в коментарі "Донбас.Реалії" 10 грудня заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

"Приблизно 120 офіцерів збройних сил РФ прибуло на нашу територію для проведення ротації. Це, як правило, посади командирів бригад, їхніх заступників, начальників штабів, командирів окремих батальйонів", – розповів він.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Україна, США і низка інших держав обвинувачують РФ у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці обвинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

Українська сторона неодноразово заявляла про затримання і загибель російських солдатів у зоні АТО. У відповідь у РФ стверджували, що на Донбасі воюють російські добровольці.

Начальника Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко 8 серпня повідомив, що на сході України присутні до 40 тис. бойовиків, найманців і російських військових.

Спікер Генштабу Владислав Селезньов 9 вересня заявляв, що на не підконтрольній Україні території Донбасу воює до 6 тис. російських військових.