На Україну скеровано 40 "Калібрів", 11 кораблів маневрують біля узбережжя Криму – ОК "Південь"

11 кораблів флоту Росії маневрують біля узбережжя Криму
Фото: depositphotos.com
У Чорному морі 11 кораблів флоту Росії маневрують біля узбережжя Криму, кількість ракетоносіїв на чергуванні ворог різко зросла до шести, з яких два – підводні. Про це 10 жовтня повідомила пресслужба оперативного командування "Південь" у Facebook.

За інформацією командування, на Україну скеровано 40 крилатих ракет "Калібрів".

"Загроза ракетних ударів та атак дронів-камікадзе залишається актуальною як із напрямку моря, так і з повітря, і з тимчасово окупованого суходолу. Штормове море може приносити міни. Будьте обережні, дотримуйтеся обмежень воєнного стану щодо відвідування узбережжя, не нехтуйте власною безпекою. За сигналами повітряних тривог дійте чітко і злагоджено. Будьте пильними та свідомими, не поширюйте паніки, підтримуйте і довіряйте силам оборони", – ідеться у повідомленні.

Окрім цього, у командуванні поділилися результатами про поточну оперативну ситуацію на півдні України за 9 жовтня. Ситуація в зоні південних регіонів, на південнобуцькому напрямку залишається "стабільно складною, але контрольованою".

Окупанти, за інформацією командування, завдають ударів по позиціях ЗСУ, а також застосовують армійську авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію і міномети. Водночас тилові райони атакують із використанням зенітно-ракетних систем С-300, ракетними ударами з неба і дронами-камікадзе.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян вигнали з північних областей, зараз бої тривають на сході й півдні країни.

За даними президента України Володимира Зеленського станом на 15 вересня, Росія випустила по території України понад 3800 ракет.

Українська ППО збиває від 50% до 70% російських ракет, розповідав на початку вересня начальник Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов в інтерв'ю "АрміяInform".