На United24 запустили напрям "Відбудова України". Планують відновити 18 багатоквартирних будинків під Києвом

Відновлювати будуть багатоквартирні будинки
Фото: Денис Шмигаль / Facebook
Фандрайзингова платформа United24 запустила новий напрям – "Відбудова України". Про це віцепрем'єр-міністр міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Telegram.

"За кошти, зібрані платформою, відновлять 18 багатоквартирних будинків у Київській області: в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, а також у селах Бузова й Мила Дмитрівської територіальної громади. У власне житло зможе повернутися 4237 українців", – написав він.

За словами Федорова, на відновлення будинків потрібно 719 млн грн, зібрали вже 504 млн грн.

Згідно з рішенням уряду ці кошти спрямують на відновлення будинків, пошкоджених унаслідок бойових дій на початку 2022 року, коли Росія повномасштабно вторглася в Україну. Ідеться про капітальний ремонт будівель, повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Очільник відомства Олександр Кубраков сказав, що за кошти, зібрані за допомогою платформи, насамперед відновлюватимуть багатоквартирні будинки, які було частково пошкоджено. Планують, що у такий спосіб більше людей зможе якнайшвидше повернутися додому.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, Федоров і Кубраков відвідали Ірпінь 12 січня, про що поінформував Шмигаль.

За його словами, перші 465 млн грн уже передали на відновлення пошкоджених будинків.

"Відновимо та відбудуємо все, що ворог пошкодив і зруйнував. Уже зараз розуміємо, де взяти 110 млрд грн на відбудову у цьому році. 2023 рік стане роком нашої перемоги та роком початку нашого великого відновлення", резюмував глава уряду.

Контекст:

Кубраков повідомляв, що згідно з даними станом на осінь минулого року, 2,4 млн українців проживають у зруйнованому або пошкодженому від обстрілів житлі, заявки на отримання компенсацій через застосунок "Дія" подало понад 316 тис. громадян.