На війні загинув уболівальник "Динамо" Сергій Павліченко. За президентства Януковича його обвинувачували в убивстві судді

Павліченко загинув у Запорізькій області, повідомили в "Динамо"
Фото: fcdynamo.com

Відомий уболівальник київського футбольного клубу "Динамо" Сергій Павліченко загинув у боротьбі проти російських окупантів. Про це 24 листопада проінформував сайт київського клубу.

"Страшна, жорстока війна забрала життя ще одного захисника України. Небесне військо поповнив громадський активіст і вболівальник "Динамо" Сергій Павліченко", – ідеться в повідомленні.

У "Динамо" зазначили, що Павліченко у складі 78-го полку десантно-штурмових військ "відчайдушно захищав Україну до останнього подиху і зараз віддав найцінніше – своє життя".

За даними футбольного клубу, Павліченко загинув 18 листопада поблизу села Вербове Запорізької області.

Контекст:

Сергій Павліченко став відомим після того, як його та його батька Дмитра правоохоронці за часів президентства Віктора Януковича, який зараз є втікачем, обвинуватили в убивстві 42-річного судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова. Суддю вбили у під'їзді власного будинку 21 березня 2011 року. Батько і син Павліченки спростовували свою причетність до вбивства й заявляли, що до них застосовували тортури, але їх засудили до 13 років позбавлення волі (Сергія) і довічного ув'язнення (Дмитра).

У 2012–2013 роках у зв'язку із судовим процесом у справі Павліченка Україною прокотилася масова хвиля протестів футбольних фанів під гаслом "Свободу Павліченку". У лютому 2014 року, одразу після втечі Януковича та зміни влади в Україні, батька й сина Павліченка було звільнено як політичних ув'язнених на підставі постанови Верховної Ради.