Голова звільненої громади у Харківській області: Найбільше вразило, як люди зустрічали ЗСУ

Задоренко показав, як українці зустрічають ЗСУ
Фото: Скріншот відео В'ячеслава Задоренка / Facebook
Голова деокупованої Дергачівської громади Харківської області В'ячеслав Задоренко розповів, що найбільше впродовж останніх днів його вразило те, як люди зустрічали українських визволителів. Про це Задоренко повідомив у коментарі "Радіо Свобода", який він опублікував у Facebook.

"Більше всього мене вразило, як люди зустрічають наших захисників. Люди чекали, надіялися, не втрачали віри. Зі сльозами на очах зустрічали наших хлопців, наші Збройні сили, наш невеличкий партизанський підрозділ", – сказав Задоренко.

На своїй сторінці у Facebook Задоренко опублікував відео, на якому видно, як жителі звільненого селища Козача Лопань Дергачівської громади з хлібом-сіллю зустрічають визволителів.

Раніше Суспільне опублікувало відео зустрічі Задоренка з матір'ю, яка жила в окупації в Козачій Лопані.

"Я ж тут зберегла твої речі. Я знала. Боже, я чекала, що ти прийдеш. Усе зберегла. Тільки там хата замінована. Хлопці, я на вас так чекала!" – зі сльозами на очах сказала жінка. 

Відео: Суспільне Новини / YouTube

Контекст:

Наприкінці серпня на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни.

14 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що під час контрнаступу Збройних сил України в Харківській області деокупували 388 населених пунктів

14 вересня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що під окупацією залишається 6% території Харківської області, тоді як до контрнаступу українських військових було окуповано 32% області.

Під російською окупацією перебувала частина Дергачівської громади Харківської області. Місто Дергачі під окупацією не було. 11 вересня під час контрнаступальної операції українські військові звільнили селище Козача Лопань.