Наєв розповів про ситуацію у північній операційній зоні

Біля кордонів України на півночі немає змін у чисельності росіян, повідомив Наєв
Скріншот: Командування Об'єднаних Сил ЗС України / Facebook
Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв розповів про ситуацію на кордоні з Росією і Білоруссю на півночі України. Його звернення опубліковано 23 лютого у Facebook ОС ЗСУ.

"На волинському, рівненському, житомирському, київському, чернігівському та сумському напрямках змін у чисельності та місцезнаходженні ворожих сил станом на сьогодні не відбулося", – сказав Наєв.

Він наголосив, що система протиповітряної оборони – у бойовій готовності, а українські воїни несуть бойову службу на всіх визначених їм позиціях.

Наєв закликав довіряти службовцям ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Нацполіції, СБУ, ДСНС, які виконують завдання у північній операційній зоні.

За даними Наєва станом на кінець лютого, окупанти зараз не мають ресурсів, щоб атакувати Україну з території Білорусі.

У соцмережах з'явилася інформація, що російське командування нібито перекидає у Брянській і Курській області РФ підрозділи, які можуть узяти участь в обманних маневрах на сумському й чернігівському напрямках, повідомляло 23 лютого "Радіо Свобода".

В оперативному командуванні "Північ" не відкидали, що російські війська готують можливі провокації біля прикордоння Чернігівської області.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають цієї зими на сході України.