Нардеп Рабінович: Нам потрібна професійна армія швейцарського типу

Вадим Рабінович: Нам не потрібні військові заклики, від яких люди переховують своїх дітей
Фото: Вадим Рабинович / Facebook

Жодні "Будапештські та інші меморандуми" Україну не захистять, тому армії треба накопичувати досвід, вивчати передові технології і купувати зразки сучасної техніки та озброєнь, заявив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

В Україні необхідно створити професійну армію за швейцарським типом, яка буде не просто сильною, а найсильнішою, заявив в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна" народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"На превеликий жаль, ми були втягнуті у війну. Але наслідок воєнних дій будь-яка армія стає набагато серйознішою і боєздатнішою. У бойових зіткненнях набувають колосального досвіду. І правда в тому, що після того, як [екс-президент України Віктор] Янукович утік з України зі своєю "бригадою", у нас армії не було. Армію з моменту розпаду СРСР методично розкрадали і знищували, а бойова підготовка солдатів обмежувалася будівництвом огорожі на генеральській дачі", – зазначив політик.

За його словами, Україні слід відмовитися від військових призовів і будувати професійну армію.

"Ми вже давно говоримо про необхідність будувати сильну країну з позаблоковим статусом, "Швейцарію Східної Європи". І для цього нам потрібна професійна армія швейцарського типу. Нам не потрібні військові заклики, від яких люди переховують своїх дітей. Нам потрібна мобільна, сильна армія. Навіть не просто сильна, а найсильніша армія. Бо ще американський президент Томас Джефферсон сказав: ті, хто перекували свої рушниці на плуги, потім будуть орати на тих, хто цього не зробив", – підкреслив парламентарій.

Україні важливо впроваджувати передові технології і потрібно в цьому брати приклад із Китаю, вважає він.

"Треба розуміти, що ми живемо в непростому світі, і жодні Будапештські та інші меморандуми нас не захистять. Нас захистить сильна професійна армія. Тому нам треба накопичувати досвід, вивчати передові технології і, безумовно, купувати зразки сучасної техніки та озброєнь. Але не так, щоб по 40 мільйонів витрачати щоразу, а так, як це роблять китайці: вони купують чотири комплекти, а потім самі випускають ще 600. Вибачте, що говорю грубо і прямо, але для процвітання України теж треба так робити. І, звісно, нам треба прибрати паркетних генералів і лизоблюдів, а залишити тих, хто показав себе в бойових діях", – упевнений Рабінович.

Відео: 112 Україна / YouTube