Нас очікує захоплива історія знищення імперії Ахметова – нардеп Денисенко

Денисенко: У патріотичних групах соцмереж поширюється ідея націоналізації ДТЕК
Фото: Vadym Denysenko / Facebook

Захоплення "Донбас Арени" бойовиками – початок нового етапу війни, підсумком якого може стати "дерибан" активів підприємця Ріната Ахметова, вважає нардеп від Блоку Петра Порошенка Вадим Денисенко.

Поява бойовиків "ДНР" на стадіоні "Донбас Арена" і арешт його директора знаменують початок війни за власність бізнесмена Ріната Ахметова. Про це написав у Facebook народний депутат від Блоку Петра Порошенка Вадим Денисенко.

"Донбас Арена" для Ахметова – це те саме, що "Межигір'я" для Януковича. Це символ того, що він може повернутися. Символ того, що Ахметов – все ще хазяїн не просто Донбасу, але і безпосередньо Донецька. Захоплення арени і арешт її директора – це новий етап війни. Він означає, що нам пропонують побудувати стіну. Тільки цю стіну буде оплачувати Україна", – вважає Денисенко.

На думку політика, під загрозою не тільки активи Ахметова на окупованій території.

"Важливо зазначити інший аспект, про який ніхто не говорить вголос. "Донбас Арена" – це перша ластівка. Нас чекає захоплива історія знищення всієї імперії Ахметова. Як на підконтрольній, так і на непідконтрольної території. Уже зараз у патріотичних групах соцмереж поширюється ідея націоналізації ДТЕК (енергетичний холдинг, що належить компанії Ахметова SCM. – "ГОРДОН"). Я впевнений: справа кількох днів, максимум тижнів, коли ця ідея перейде з мереж на телеекрани і до парламентської трибуни. Простіше кажучи, за всією цією історією стоїть великий дерибан", – вважає нардеп.

27 лютого ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький і лідер "ДНР" Олександр Захарченко пригрозили зупинити поставки вугілля і "ввести зовнішнє управління" на українських підприємствах, що працюють на окупованій території, якщо товарна блокада Донбасу активістами добровольчого руху не буде знята до 00.00 1 березня.

Сьогодні в окупованому Донецьку озброєні люди заблокували стадіон "Донбас Арена" та пункти видачі гуманітарної допомоги, заявили у фонді Ріната Ахметова.