"Нескінченна ненависть до російських виродків". Геращенко опублікував відео моменту ракетного удару по Вінниці

Ракетний удар по Вінниці забрав 23 життя
Фото: ДСНС України / Telegram
Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко опублікував 14 липня у Telegram відео з камер спостереження у Вінниці, які зафіксували ракетний удар по центру міста і перші секунди після нього.

"Відео моменту ракетного удару по Вінниці. Біль за загиблих і поранених та нескінченна ненависть до російських виродків!" написав він.

На відео можна побачити, як людей, що перебувають на відстані від епіцентру вибухів, збиває з ніг ударна хвиля

Обережно! На відео  кадри, які шокують.

У другому ролику, який розмістив Геращенко у Telegram, показано зйомку камери спостереження всередині приміщення. Вона зафіксувала, як у будівлі, розташованій за 500 м від місця падіння російських ракет, від ударної хвилі вилітають вікна.

Обережно! На відео  кадри, які шокують.

За даними ДСНС, ракетного удару було завдано двома ракетами типу "Калібр" маркування 3М-14Е. Вага початкової ракети становить 1770 кг. Довжина ракети – 6 м 20 см. Бойова частина – 450 кг. Ще дві ракети збила система ППО.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на брифінгу у Вінниці 14 липня зазначив, що більшість поранених та загиблих – це люди, які перебували на вулиці й, імовірно, знехтували сигнал повітряної тривоги. Він закликав громадян реагувати на сирени та ховатися в укриття.

Контекст:

Окупанти завдали ракетних ударів по Вінниці вдень 14 липня. Загалом було випущено чотири ракети, дві з них збили сили ППО. За даними Нацполіції, ракети влучили в будівлю з офісними приміщеннями. У ДСНС уточнювали, що сталося влучання в парковку поблизу дев'ятиповерхового будинку побуту "Ювілейний". Загалом пошкоджено 55 будинків та 40 автомобілів.

Ударів крилатими ракетами "Калібр" було завдано з підводного човна з акваторії Чорного моря, зазначили у Повітряних силах ЗСУ.

Станом на 22.00 рятувальники виявили тіла 23 загиблих, із них троє – діти, повідомив пресцентр ДСНС у Facebook. Окрім того, госпіталізували 71 особу (трьох дітей). Також триває пошук 29 осіб, наголосили у ДСНС.