Німецька розвідка повідомила про тризначні втрати України за добу у боях за Бахмут – Der Spiegel

Росія в боях за Бахмут кидає солдатів, як гарматне м'ясо, зазначили ЗМІ
Фото: Maxar Technologies / Twitter
Збройні сили України зазнають великих втрат на фронті під Бахмутом Донецької області.

Про це на таємному засіданні цього тижня повідомила депутатів у Бундестазі Федеральна служба розвідки (BND) Німеччини, пише Der Spiegel 20 січня.

За даними німецької розвідки, українська армія щодня втрачає тризначну кількість солдатів у боях із російськими окупантами біля Бахмута.

Імовірне падіння міста, згідно з аналізом, мало б наслідки для всієї лінії української оборони, пише видання.

Зазначають, що Росія кидає солдатів, як гарматне м'ясо, оскільки "втрати там не відіграють для неї жодної ролі".

Контекст:

Генеральний штаб ЗСУ цієї зими регулярно повідомляє, що противник зосередив зусилля на наступі на лиманському, бахмутському й авдіївському напрямках у Донецькій області й зазнає там значних втрат.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 3 січня розповів, що на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ ситуація залишається складною, ворог "фактично по трупах своїх" намагається просуватися вперед.

У район Бахмута і Соледара перекидають додаткові підрозділи сил оборони, повідомив президент Володимир Зеленський 8 січня.

Уранці 15 січня Генштаб повідомляв про відбиті атаки окупантів поблизу Соледара. Увечері в Міноборони заявляли, що в районі Соледара тривають бої, а інформація про загальну картину фронту – державна таємниця.

"Битва за Соледар, Бахмут, усю Донецьку й Луганську області триває без передишки", – сказав Зеленський у вечірньому зверненні 15 січня.