"Обов'язково буде відповідь ворогу. Відчутна". Зеленський відреагував на удар росіян по Львову

Російська атака спричинила масштабні руйнування
Скріншот: Zelenskiy / Official / Telegram
Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття сім'ям загиблих і поранених унаслідок нічного ракетного удару росіян по Львову. Відео руйнувань у Львові він опублікував у Telegram.

"Наслідки нічного удару російських терористів. На жаль, є поранені та загиблі. Мої співчуття рідним. Обов'язково буде відповідь ворогу. Відчутна", – ідеться в повідомленні глави держави.

За даними мера Львова Андрія Садового, унаслідок атаки загинуло троє людей, поранено не менше ніж вісьмох. У МВС повідомили про чотирьох загиблих і дев'ятьох поранених. Розбір завалів триває.

Контекст:

У ніч проти 6 липня майже на всій території України оголошували повітряну тривогу. Командування Повітряних сил ЗСУ попередило про ракетну загрозу.

Як стало відомо згодом, окупанти атакували Львів. Ракета зруйнувала два поверхи багатоквартирного будинку, є загиблі й поранені.

Видання Zaxid.net нагадало, що попереднього разу Росія атакувала Львівську область у ніч проти 20 червня. Тоді три дрони влучили в об'єкт критичної інфраструктури. Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що дрони-камікадзе Shahed, запущені російськими окупантами, змогли долетіти до Львова, оскільки Україні "банально не вистачає засобів ППО".