Обстріли Донецької області. Окупанти вбили двох і поранили п'ятьох мирних жителів, пошкоджено десятки житлових будинків

Загарбники регулярно обстрілюють Донецьку область
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти протягом минулої доби обстріляли низку населених пунктів Донецької області, загинуло двоє мирних жителів, ще п'ятеро людей дістали поранення. Про це 27 травня в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

На волноваському напрямку росіяни 30 разів обстріляли з артилерії Вугледар, а також завдали по місту двох авіаударів. Під вогнем противника були Новоукраїнка і Пречистівка.

На донецькому напрямку зафіксовано обстріли Мар'їнки, Красногорівки й Курахівської громади.

"На горлівському напрямку одна людина загинула в Часовоярській громаді, у місті пошкоджено шість будинків. Ще одна людина загинула у Васюківці Соледарської громади. На Нью-Йорк росіяни скинули бомбу ФАБ-250 – пошкоджено три будинки, клуб, спортзал, амбулаторію та ясла. Костянтинівка за добу зазнала трьох обстрілів – поранено двох людей, пошкоджено сім приватних будинків, дві багатоповерхівки, адмінбудівлю та навчальний заклад", – зазначив Кириленко.

На лисичанському напрямку двоє людей дістали поранення в Торському Лиманської громади. У Сіверську зруйновано будинок, у Званівці – два будинки.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають на Донбасі.