Обстріли Донецької області. Окупанти за добу вбили трьох і поранили чотирьох мирних жителів, пошкоджено житлові будинки

По Лиману окупанти вдарили двома ракетами С-300
Фото: Павло Кириленко / Facebook

Російські окупанти упродовж минулої доби обстріляли низку населених пунктів Донецької області. Про це 26 лютого у Facebook повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Напередодні, о 22.25, росіяни завдали ракетного удару по Дружківці – поцілили в адмінбудівлю промислового підприємства. Також ракетного удару зазнав Краматорськ – одна людина поранена, зруйновано амбулаторію, пошкоджено вісім будинків", – написав Кириленко.

На волноваському напрямку протягом доби інтенсивних обстрілів зазнали Вугледар і околиці громади.

"На донецькому напрямку під вогонь потрапили Курахове і Курахівка, періодичні артобстріли зафіксовано в Мар'їнці, Красногорівці та Новомихайлівці. Однією з найбільш гарячих точок залишається Авдіївка – вночі були прильоти по старій і центральній частинах міста. На ранок відбувся обстріл Галицинівки Новогродівської громади – пошкоджено два будинки", – наголосив голова ОВА.

На горлівському напрямку пошкоджено адмінбудівлю в Костянтинівці, електромережу в Миколаївці, розірвалися касетні боєприпаси окупантів у Червоному. Під обстрілами були Часів Яр і Соледарська громада. Там обійшлося без постраждалих.

На лисичанському напрямку внаслідок ракетних обстрілів пошкоджено приватні будинки в Лимані – ворог скинув на місто дві ракети С-300. Під обстрілами противника також були Торське і Зарічне Лиманської громади, Званівка, Переїзне, Верхньокам'янське Званівської громади та Сіверськ.

Загалом за минулу добу росіяни вбили трьох мирних жителів Донецької області, ще четверо людей дістали поранення.

Контекст:

Росія почала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають цієї зими на сході України.

У січні 2023 року в ГУР Міноборони України повідомили, що, за даними розвідки, президент РФ Володимир Путін наказав своїм військам захопити всю територію Донецької й Луганської областей України до березня. У ГУР вважають, що окупанти не зможуть виконати це завдання.