Обстріли Миколаївської області. Одна людина постраждала, знищено склади із зерном, пошкоджено житлові будинки

За словами Кіма, ворог атакував Миколаївську область ракетами С-300
Фото: Віталій Кім – голова Миколаївської ОДА / Telegram

Російські окупанти протягом минулої доби масово атакували територію Миколаївської області. Про це вранці 7 липня в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За його словами, уночі 7 липня з 0.40 до 1.20 противник атакував Очаків ударними БПЛА Shahed-136. Сили й засоби протиповітряної оборони знищили п'ять ворожих дронів. Унаслідок падіння уламків сталося займання будівлі корпусу на території бази відпочинку, його оперативно ліквідували.

"Учора, 6 липня, о 9.22, 9.50, 13.29, 16.28, 17.11 і зранку 7 липня о 5.55 ворог завдавав артилерійських обстрілів по Очакову Очаківської громади. Унаслідок одного з обстрілів пошкоджено житлові будинки, сталося займання одноповерхового складського приміщення й виникла пожежа сухої трави на відкритій території. Наразі відомо про одного потерпілого, який отримав легкі поранення", – написав Кім.

Удень 6 липня о 16.00 і 17.11 фіксували обстріли акваторії Очаківської громади. Обійшлося без постраждалих.

Також учора о 16.31 росіяни з артилерії обстріляли берегову лінію Куцурубської громади – без постраждалих.

"Уночі 7 липня о 1.30 і 2.15 відбувся обстріл населених пунктів Горохівської громади ракетами С-300. Унаслідок чого в одному населеному пункті зруйновано сільськогосподарську базу – знищено склади, техніку й зерно. Попередньо, без постраждалих. В іншому населеному пункті на місці влучення в радіусі 200 м пошкоджено всі вікна житлових будинків і уламками пошкоджено газопровід. Попередньо, без постраждалих", – наголосив голова ОВА.

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв і область від першого дня повномасштабного нападу – із 24 лютого 2022 року. На початку вторгнення запеклі бої точилися за Миколаївський міжнародний аеропорт і аеродром Кульбакине на околиці міста.

Наприкінці серпня ЗСУ розпочали наступальні дії, зокрема на півдні. До першої половини листопада українські військові звільнили від російських окупантів майже всю Миколаївську область, виняток – Кінбурнська коса. Після цього ситуація в регіоні стабілізувалася, проте окупанти регулярно обстрілюють Миколаївську область.