Одеська влада просить поліцію виявляти тих, хто підбурює до протестів проти вимкнення електроенергії

Голова Одеської РВА вважає, що треба боротися з "провокаторами"
Фото: Одеська районна державна адміністрація / Facebook
Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук звернувся до Національної поліції України із закликом виявляти ініціаторів акцій протесту місцевих жителів через вимкнення електроенергії. Про це 13 грудня ОРВА поінформувала у Facebook.

Крук просить поліцію знаходити й карати за законом "провокаторів", які влаштовують мітинги.

"Дав доручення підрозділам Національної поліції району по виявленню і притягненню до відповідальності провокаторів, які підбурюють населення до протиправних дій у зв'язку з аварійними заходами відключення електроенергії", – ідеться в повідомленні.

18 листопада в Одесі місцеві жителі влаштували мітинг через перебої в роботі електромережі після атак російської армії на об'єкти інфраструктури. Як повідомляло "Суспільне", люди вимагали виконання оголошених графіків вимкнень. Вони також перекривали проїжджу частину біля п'ятої станції Люстдорфської дороги.

Контекст:

Від початку жовтня російські окупанти атакують об'єкти інфраструктури по всій Україні, зокрема в Києві. Унаслідок обстрілів станом на 19 жовтня було пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури України, але після цього були нові атаки. Через це у країні почали вводити тимчасові вимкнення світла.

17 листопада в Одеській області внаслідок російських ударів без світла залишилося 70% абонентів, "ДТЕК Одеські електромережі" відокремилися від Дніпровської системи електропостачання, унаслідок чого було максимально обмежено використання електрики.