Офіс генпрокурора показав фото наслідків російського удару по нафтобазі в Рівненській області. Розпочато розслідування

Окупанти вдарили дронами по нафтобазі в Рівненській області, виникла сильна пожежа
Фото: Офіс Генерального прокурора / Telegram

Унаслідок обстрілу російськими окупантами нафтобази в Рівненській області розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це 10 серпня в Telegram повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, уночі 10 серпня 2023 року військовослужбовці збройних сил Росії нанесли удар по території цивільної нафтобази в Дубенському районі. Ворог застосував БПЛА. У результаті знищено резервуари з пальним на нафтобазі, виникла пожежа", – ідеться в повідомленні.

В ОГП поінформували, що на місце події виїжджала слідчо-оперативна група та керівництво обласної прокуратури й управління СБУ в Рівненській області.

"Тривають слідчі дії. Прокурори та слідчі збирають докази, документують наслідки збройної агресії Росії, також працюють співробітники ДСНС", – уточнили в Офісі генпрокурора.

Контекст:

Про атаку російських окупантів на Рівненську область із використанням безпілотників 10 серпня повідомляв голова обласної військової адміністрації Віталій Коваль. За його даними, обійшлося без жертв, однак було зруйновано нафтобазу в Дубенському районі.

За даними Повітряних сил Збройних сил України, у ніч на 10 серпня українські військові збили сім із 10 іранських дронів-камікадзе Shahed-136/131, які запустили російські окупанти.